Wijnkaart

 

Huiswijnen

 

WIT

Mas Ekun 2014, Sauvignon Blanc, Chili - Valle Central

Een fruitige, frisse en zachte ronde wijn. Gemaakt van een enkel Sauvignon blanc

ROSÉ

Embeleso Rosado 2013, Bobal, Utiel-Requena

Jeugdige, elegante rosé met een kleur van frambozen. Een allemansvriend die zich makkelijk voegt bij tal van gerechten en gelegenheden

ROOD

Montepulciano d'Abruzzo 2013, Pasqua, Veneto

Mondvullende wijn met een romige afdronk. Kruidige aroma's en een robuust karakter. Zeer op zijn plaats bij onze gerechten

Fles 19,90

1/2 liter karaf 13,80

Glas 4,25

Mousserende wijnen

 

Cava MVSA Brut Rosé, Vallformosa, Penedès

Verfrissende en levendige wijn met aardbei en framboos op het palet. Kersenrode kleur. Tevens ons huisaperitief

Fles 36,50 / Glas 5,90

 

Cava MVSA Brut, Vallformosa, Penedès

Verfijnde cava van Macabeo, Xarel-lo en Parellada

Fles 36,50 / Glas 5,90

 

Ferrari Metodo Classico Perlé, Trento

Mooie Italiaanse tegenhanger van champagne, gemaakt van enkel Chardonnay druiven

Fles 65,00

 

Moscato d'Autunno, Saracco, Piëmonte

Een speciale cuvée van de Moscato d'Asti genoemd naar de herfst vanwege het latere oogsttijdstip. Hierdoor is deze moscato rijker van smaak maar wel met het kenmerkende opwekkende volle zoet

Fles 37,50 / Glas 5,50

 

 

Italiaanse witte wijnen

Typische MEDS-wijnen

Typische MEDS-wijnen zijn wijnen die door hun stijl bij uitstek passen bij onze manier van koken. Deze kenmerkt zich bijvoorbeeld door het matige gebruik van boter en room. Van eekhoorntjesbrood, truffel en dergelijke trekken we krachtige jus die we voor het serveren opmonteren met olijfolie. De volgende wijnen kenmerken zich door enerzijds kruidigheid en karakter, anderzijds door fruit en een frisse ondertoon. Zij vormen al snel een perfecte match bij de verschillende gerechten van onze keuken.

 

Gorgotondo, Carlo Pellegrino, Sicilia 2012

Gemaakt van Chardonnay en Grillo druif, een lokale druivensoort van Sicilië. Superwijn, vooral bij verse en gerookte vis. Vol aromatisch en fruitig (appel) met een opwekkende frisheid van lemon en lime

29,75 (glas 5,95)

 

Falerno del Massico Bianco, Campania 2013

Volle witte wijn gemaakt van de Falanghina druif. Zeer aromatisch met een afdrink die men lang proeft. Top begeleider bij Jacco's visgerechten

39,50

 

Feliciana Felugan Lugana 2013

Deze strogele wijn is een uitstekende begeleider bij onze mediterrane visgerechten en pasta's. De druif is Trebbiano en heeft een plezierige smaak van bloemen en vruchten, zeer verfijnd, lekker!

40,00 (glas 8,00)

 

Pinot Bianco Cantina Colli Euganei, Veneto 2011

Uit Veneto, zuidelijk van Vicenza. Pinot Bianco is de druif en deze wijn heeft een fris, druivig karakter. Zeer lekker bij gerechten met schaal- en schelpdieren

24,50 (glas 4,25)

Pinot Grigio, Colli Euganei, Veneto 2013

Pittig frisse Pinot Grigio uit de Veneto. De populariteit van deze druif zorgt vaak voor waterige wegdrinkertjes. Dan deze van Colli Euganei. Droog, elegant en met een aangenaam bittertje. Lekker bij hammen, kaas, pasta met tomaat en wit vlees

29,50 (glas 5,95)

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi, Casal di Serra, Umani Ronchi, Marche 2011

Intens strogele wijn met een filmend, druivig karakter. De druiven voor deze wijn worden geplukt in de Montecarotto-wijngaard als ze licht overrijp zijn. Mondvriendelijk met veel fruit.

29,75

 

Castore Cincinnato, Bellone Lazio 2013

Deze perfect geleide coöperatie laat de Bellone-druif in zijn mooiste vorm zien. Uit de provincie Lazio, ca 40 km ten zuiden van Rome. Deze Bellone heeft een neus met ananas en abrikoos en de verrassende frisheid van een Sauvignon. Een mondvullende wijn

29,50

 

Pafoj Bainco Monferato Chardonnay-Sauvignon, Claudio Icardi, Piëmonte 2012

Claudio Icardi, begenadigd wijnmaker in Asti, werd in 2000 door zijn collega's uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar. Deze wijn maakt hij van 60 procent houtgerijpte Sauvignon en 40 procent Chardonnay, opgevoed op staal. Krachtige, intense rijke wijn met een kenmerkend aroma van tropisch fruit.

34,50

 

Alcamo Bianco, Firriato, Sicilia 2012

Bakken vol meloen en peer in de smaak. Zacht en harmonieus met een goudgele kleur. Zeer geschikt voor hen die niet van een te droge wijn houden, zonder echt zoet te worden. Ideaal voor op het terras in de zon. Ook heerlijk bij Cicchetti

26,50

 

Biologische witte wijnen

 Je kunt er niet meer omheen. Steeds meer wijnmakers gaan produceren op biologische, organische en een enkele fanatiekeling zelfs esoterische wijze. In dat laatste geval bepaalt de kosmos het moment van oogsten, irrigeren, enzovoorts. Deze sterrenkijkers gaan wel erg ver. Voor ons is een biologische werkwijze van de wijnmaker een pré maar geen voorwaarde. Het geeft een besef van kwaliteitszin en verantwoordelijkheid aan. Natuurlijk kan juist in de meest gerenommeerde wijngebieden juist moeilijk biologisch gewerkt worden. Er zit daar immers van tientallen jaren aan pesticiden in de grond. Maar ook zie je hier een aanpassing en bewustwording

 

Timorasso Castagnoli, Mutti Piëmonte, 2011

Andrea Mutti brengt deze inheemse druif, Timorasso. Volledig biologische witte wijn opgevoed in RVS vaten. Volle aromatische smaak van wit fruit en mineralen. Deze wijn gaat perfect bij alle vis en wit vlees door zijn tonen van citrus, gras en mineralen. Top wijn!

45,00

 

Vernaccia di San Gimignano riserva Al Sassi Biologico, 2010

Toscaanse wijn van de druif Vernaccia. Gedurende 2 jaar "sur lie" en verbouwd op eeuwenoude zeebodem. Waardoor een subtiel ziltje. Droge wijn met lange smaakvoorziening

37,50

 

Valle D'oro Trebbiano D'abruzzo Cantina Tollo 2012

Ongefilterde wijn van handgeplukte druiven. Delicaat van karakter met subtiel fruit en mineralen en florale tonen. Niet te zwaar maar vol en rond.

24,95

 

Verdelica Biologico, Azienda Vinicola Sicilia, 2013

Biologische wijn van Chardonnay en Inzolia. Ten zuiden van Palermo van een jong en dynamisch bedrijf, Funaro, met al vele onderscheidingen in hun prijzenkast. Heeft een elegante neus en is heerlijk fris!

29,50

 

Bijzondere witte wijnen

Deze wijnen behoeven voor de wijnliefhebber eigenlijk geen toelichting.

 

Pinot Nero "Pinner" Cavalotto, Piëmonte 2012

Jawel, een witte wijn van Pinot Noit en dat proef je: pittig fris en druivig.

Bij zeebaars, scampi en sardines

33,50

 

I Sistri, Fattoria, Felsina, toscana, 2011

Onze favoriet bij de keuken van Jacco. Honderd procent Chardonnay, op hout gerijpt. Heeft fruit en frisheid maar ook het aromatische en aardse. Bourgogne stijl maar dan uit de Toscane.

42,00

 

Italiaanse rosé wijnen

Branciforti, Feudi Bordonaro, Sicili, 2012

Pittige, donker gekleurde rosé uit Sicilië. veel rood fruit en een droge afdronk. Dit is echt een rosé voor bij de maaltijd, bij zonnige gerechten

26,00

Italiaanse rode wijnen

 

Typische MEDS-wijnen

Typische MEDS-wijnen zijn wijnen die door hun stijl bij uitstek passen bij onze manier van koken. In de eerste plaats de Pelofino, een wijn die vol in het rood fruit en sap zit. Heerlijk bij pastagerechten, wit en rood vlees. De Chiaramonte is veel krachtiger en past super bij de gerechten van de houtskoolgrill

 

Pelofino, VdT Maremma, Toscane, 2010

Hoofdzakelijk Sangiovese, aangevuld met Cabernet Franc en Syrah. De laatste twee geven het sappige fruit van de eerste druif zijn kruidige tonen. Elisabetti Gepetti schakelt bij het maken van haar wijnen niemand minder dan Christian le Sommer in, al 14 jaar wijnmaker op Chateau Latour. Super verhouding tussen prijs en kwaliteit

31,00 (glas 6,25)

 

Chiaramonte Rosso, Firriato, Sicilia, 2011

Vurige, volle wijn uit de buurt van Trapani, geheel van de druif Nero d'Avola. Zondoorsoofde geur, dieppurperrode kleur en een bijna verleidelijke ronde afdronk met veel donker fruit. Heerlijk bij stevig vlees, gebraden of gegrild. Let op: Op deze kaar vind u ook de Santagostino Rosso van dit wijnhuis, een blend van Syrah en Nero d'Avola.

29,50 (glas 6,25)

 

L'Atto Biodinamico, Cantina del Notaio, Provincie Basilicato, 2012

Volle en ronde wijn die wordt verbouwt op de hellingen van de oude vulkaan Monte Vulture. Aglianico is de druif en wordt ook wel de "Barolo" van het zuiden genoemd. Super combinatie met onze vleesgerechten van de houtskoolgrill

39,50 (glas 6,70)

 

Le Grive Monferrato Rosso, Foreta della Luja, Piëmonte, 2011

Dit wijnhuis maakt uitsluitend biologische dynamische wijnen. Deze wijn is gemaakt van 70 procent Barbera en 30 procent Pinot Nero. Heerlijke volle ronde wijn met een elegant karakter en aroma's van drop en laurier.

35,50

 

Sassomagno, Rosso Sant Antimo, Toscane, 2011

Ondoordringbare kleur en een mand vol witte bessen in de smaak. Gemaakt van Merlot en Sangiovese. Gemaakt van druiven op de zuid-gerichte heuvel van Castelnuovo dell Abate met uitzicht op de prachtige Romaanse abdij van Sant Antimo. Heerlijk bij pasta's zonder vis en zeker kalfsvlees

27,50 (glas 5,75)

 

 

Harmonische, volle en krachtige rode wijnen

Wijnen met karakter die verschillen in zwaarte. Vaak behoeven ze maar een mooie grain-fed biefstuk van de houtskoolgrill om de aandacht niet teveel af te leiden van hun rijkdom aan smaak

 

Yume Rosso, Caldora, Abruzzo, 2010

Harmonische en volle wijn van de Montepulciano druif uit de Abruzzo. Caldorra is een relatief klein wijnbedrijf. Super bij ossobuco en rood vlees

33,00

 

Primitivo Gioia del Colle, Cru 14 Polvanero, Puglia, 2010

In tegenstelling tot de meer bekende Primitivo, die in Manduria, liggen de wijngaarden van Gioia del Colle op een hoogte van 400 meter. De temperatuur daalt hier 's nachts flink, hetgeen wat bijdraagt aan verfijnde aroma's en fijnere zuren. Deze Primitivo is daardoor eleganter en mist het boerse en aardse. Echt een mond vol wijn voor bij gerechten van onze houtskoolgrill

32,00

 

Santagostino Rosso Baglio Sorria, Firriatio, Sicilia, 2011

Het succes van de Chiaramonte deed ons zoeken naar meer moois van dit voortreffelijke wijnbedrijf. De Santagostino is een blend van Syrah en Nero d'Avola in evenredige delen.  Acht maanden gerijpt op Amerikaans eiken. Opvallend is vooral de lange afdronk nadat de wijn u heeft overspoeld met veel warm fruit zoals aardbeien en kersen. Voor bij het mooiste stuk vlees van de grill

35,50

 

Biologische rode wijnen

Nog twee wijnen van de Montepulciano druif na de Yume en onze huiswijn. Maar volledig terecht. Bovendien zijn ze onderling zo verschillend van karakter dat we u de keuze niet wilden onthouden.

 

Montepulciano d'Abruzzo Biologico, Tollo, Abruzzo, 2012

Prachtige wijn. Volledig in balans met veel intens fruit en een neus die doet denken aan Lakritz, kleine rode vruchtjes en bloemen. Voor bij pasta, gerechten van de grill, niet te harde kazen. Een echte aanrader.

27,50

 

Nativo Biologico, Duca Carlo Guarini, Apulie, 2012

Al vele generaties maakt dit oude adellijke familiebedrijf uitstekende en zuivere wijnen van de autochtone Negroamaro druif. De kleur is robijnrood en heeft een intens bouquet van fruit. Hij gaat prima samen met gegrild vlees en ragouts.

29,50 (glas 5,95)

 

Bijzondere Italiaanse rode wijnen

 

Barbera d'Asti 'Nuj Suj' Icardi, Piëmonte, 2009

45,00

 

Vino Nobile di Montepulciano Avignonesi, Toscana, 2010

39,50

 

Rosso di Montalcino, Lisini, Toscana, 2010

Dé wijn bij Jacco's keuken. Levendiger en dynamischer dan zijn grote broer en topwijn uit de Toscane, de Brunello. Top!

45,00

 

Brunello di Montalcino Fanti Tenuta, Toscana, 2004

85,00

 

Brunello di Montalcino Lisini, Toscana, 2004

95,00

 

Franse witte wijnen

 

Domain Du Basquet, Chardonnay, Languedoc Roussilon

Deze wijn, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk, de Languedoc, is gemaakt van één enkele druif, namelijk de chardonnay. Zoals chardonnay bekend staat is deze wijn een tikje vettig, aangevuld met zacht fruit, banaan, abrikoos en perzik, afgemaakt met een goede toets van hout.

Een mooie combinatie bij pastagerechten en salades met vis

24,50

 

Pinot Blanc, Trimbach, Elzas

Wijnhuis Trimbach heeft een lange geschiedenis in de Elzas. De familie produceert wijnen die uitblinken in oorspronkelijkheid en zuiverheid. Het wijnhuis blijft haar huisstijl trouw door een wijn te maken die droog en onberispelijk zuiver is. Deze wijn kent een aroma van frisse lentebloesem. In de mond is de wijn levendig door een combinatie van sappig en pittigheid, maar de ondertoon blijft lichtvoetig

32,00

 

Saint-Veran, Joseph Drouhin, Chardonnay, Zuid Bourgogne

In het zuiden van de Bourgogne vind u de appelatie Saint Veran. Deze wijn, gemaakt van de chardonnay druif, heeft 6 maanden in stalen vaten gerijpt. Een frisse smaak, natuurlijk, en een rijke chardonnay smaak met een vleugje musk. Een afgemaakte ronde smaak

36,00

 

MD Pre Baron, Sauvignon Blanc, Oost Touraine

Een frisse citrus rijke Sauvignon Blanc uit Oost Touraine. Een mooie groen-gele heldere kleur. Volle citrus smaken zoals limoen, dat bijna uit het glas stuift. In de smaak sappig, toch rijk met een pittig bittertje op het einde. Heerlijk in combinatie met visgerechten.

22,50

 

Château de Navarro, Sauvifgnon / Semillion / Muscadelle, Graves

Deze frisse blend van Sauvignon (35%), Semillion (60%) en Muscadelle (5%), komt van een wijngaarde uit de Bordeaux, uit het gebied Graves. Bordeaux staat voornamelijk bekend voor zijn rode wijnen maar zeker ook geschikte voor het maken van mooie witte wijn. De uitkomst; een rijke volle wijn, aromatische en een mild smaak pallet voor een compleet fris einde.

24,50

 

 

 

Franse rode wijnen

 

Château de Beaucastel, Syrah / Grenache / Mourvedre, Rhône

Château de Beaucastel is gelegen op een wijngaard in de Rhône. De bodem is samengesteld uit mariene kalksteen, deze zorgen voor een bijna constante temperatuur in de wijngaarden. Een vlezige rode wijn op basis van Grenache, Syrah en Mourvedre. Toetsen van ceder, geroosterde hazelnoot en volop bramen en cassis kenmerken deze wijn. De smaak start lichtjes kruidig gevolgd door zacht gerijpt zwart fruit en zoethout

25,00

 

Château D'Angles, Syrah / Grenache / Mourvedre, Languedoc

Deze rode wijn, afkomstig uit de Languedoc, is gemaakt door een wijnhuis dat al vijf generaties lang word doorgegeven. Deze blend van Syrah (40%), Grenache (40%) en Mourvedre (20%) is ontwikkeld op harde kalksteen en leistenen. Hij is voor 18 maanden gerijpt in inox vaten. In de neus is deze wijn verfijnd met aroma's van zowel rode als zwarte bessen, witte peper en een hele lichte vanille toets. In de smaak rode pitvruchten, mooi evenwichtig en zachte tannine

25,00

 

Château Durand Moreau Puisseguin, Merlot / Cabernet Franc / Cabernet Sauvignon, Saint Emillion

Deze volle en rijpe rode wijn is afkomstig uit de Bordeaux, sub gebied Saint Emillion. Deze wijn is gemaakt van drie druivenrassen, namelijk Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Dertig procent word handmatig geplukt en de rest word gedaan met behulp van machines. Eindresultaat na fermentatie en botteling is een diepe rode kleur, aroma's van hout, kruiden en specerijen. De smaak is elegant en soepel. Dit is tegenstelling van zijn afdronk die stevig en lang is

28,50

 

 

Spaans witte wijnen

 

Con un Par, Albariño, Rias Baixas, 2012     MEDS WIJNTIP!

Deze Spaanse wijn met frisse zuren komt van een granieten bodem en kenmerkt zich door zijn bloemige neus met zuidvruchten. Komt uit Nood-West Spanje, uit een streek genaamd Rias Baixas, gelegen net boven Portugal. Heerlijk bij schelpdieren en fruits de mer.

29,95

 

 

 

Bekijk onze Facebook en Instagram account voor actuele informatie en menu's

facebook     instagram




Restaurant MEDS 
Markt 31  -  6131 EL Sittard
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   
Reserveringen  +31 (0)46 400 88 11
Iedere dag geopend vanaf 12.00 uur

QR

qr code meds  Voeg ons toe bij je contacten door de onderstaande QR code in te scannen met je mobiel. 

Stay Connected

Go to top